Доктор Џон Кристофер тврди дека само со еден потег може да го спасите животот на човек кој добил срцев удар. Според лекарот, доволно е само во секое време дома да имате црвена сол, од лути пиперки.

Ако човекот кој преживеал инфаркт е свесен, веднаш дајте му чаша со вода во која сте ставиле лажичка од црвената сол. А доколку човекот е во несвест, под јазикот ставете му малку лута црвена сол.

Доктор Кристофер тврди дека со овој едноставен потег само за неколку секунди жртва на инфаркт почнува да се освестува и да се враќа во нормала.

Ова сигурно ќе му го спаси животот, додека да дојде брзата помош.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/840792d44a8b11f9ccdc02c4853e92b8.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/840792d44a8b11f9ccdc02c4853e92b8-400x214.jpgМилена СтанишковскаГради/ГрбЗдравјеДоктор Џон Кристофер тврди дека само со еден потег може да го спасите животот на човек кој добил срцев удар. Според лекарот, доволно е само во секое време дома да имате црвена сол, од лути пиперки. Ако човекот кој преживеал инфаркт е свесен, веднаш дајте му чаша со вода во...Секој ден нешто свежо