Нередовна менструацијата е чест проблем за жените. Понекогаш ќе доаѓа повеќе пати во месецот а понекогаш ќе ја немате и со месеци. За да не доаѓа до вакви проблеми искомбинирајте неколку од овие природни и едноставни начини.

Вежбање

Одредени вежби како, скокањето и играњето можат многу да ви помогнат. Тие го намалуваат активноста на инсулинот и ја подобруваат циркулацијата. Жените кои што имаат полицистични јајници треба да внимаваат на нивото на инсулин. Покачено ниво на инсулин значи и нередовна менструација.

Јаболков оцет

Консумирањето јаболков оцет еднаш дневно, секое утро пред јадење значително ќе Ви помогне да го регулирате циклусот. Јаболковиот оцет го намалува количеството на инсулин.

Овошје

Било каков вид на овошје што ќе го внесувате во организмот ќе биде добро за Вашиот циклус. Ананасот и папајата се исклучително добри за регулација на менструацијата.

Сусам

Јадете сусам седум дена пред менструацијата и бидете сигурни дека ќе има ефекти.