Земете едно стаклено шише и добро измиете го

Наполнете го шишето со вода, ставете ја тапата и направете дупка во неа

Осигурајте се дека водата тече по малку. Почвата треба постепено да се наводнува.

Ако тече многу вода ставете крпа.

Ставете го шишето во саксијата

Со овој лесен и ефтин начин можете да ги наводнувате растенија за време на Вашето отсуство.