Светскиот патник ‘devgal’ е родена со вродена болест на коските и десната нога, над коленото, и е ампутирана кога имала само 4 години. Сепак нејзиниот слободен дух и смислата за хумор останаа недопрени. Кога почна да патува по светот, дојде до генијална идеја – на својата протетска нога да го напише името на секој град кој го посетила и да направи единствени, смешни и изненадувачки инспиративни фотографии.

Погледнете ги фотографиите од нејзиното неверојатно патување и нејзината заразна насмевка.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/07/prosthesis-chalkboard-leg-trip-europe-1-595dd9581882b__880-860x645.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/07/prosthesis-chalkboard-leg-trip-europe-1-595dd9581882b__880-160x160.jpgDijana IlievaЗабаваСветскиот патник ‘devgal’ е родена со вродена болест на коските и десната нога, над коленото, и е ампутирана кога имала само 4 години. Сепак нејзиниот слободен дух и смислата за хумор останаа недопрени. Кога почна да патува по светот, дојде до генијална идеја – на својата протетска нога да...Секој ден нешто свежо