Бидејќи сме заслепени од секојдневните обврски, имаме тенденција ненамерно да ги игнорираме нашите сакани и да заборавиме на важните работи во животот. Ако не сме внимателни, може да пропуштиме шанси кои можат да ни го променат животот на подобро. Меѓутоа, ако навистина ги отвориме очите и срцата, можеби ќе почнеме да се чувствуваме поисполнети, позадоволни и радосни, а овие илустрации ќе не потсетат да го правиме токму тоа.

Создадовме илустрации кои ќе ви покажат колку е скапоцен секој момент во животот.

Кога не сме свесни за нашата околина, лесно можеме да ги пропуштиме добрите работи.

Не очекувајте да ве третираат добро ако вие самите не сте биле добри.

Секогаш е добро да знаеш дека некој те чека.

Понекогаш можете да сe почувствувате пoдобро кога ќе го ослободите детето во вас.

Создадете убави спомени.

Чувај ја мајка ти како што таа те чувала.

Иако нашите деца се пораснати, со тешко срце ги пуштаме да си одат.

Учиме од нашите родители, а најдобар начин да им се заблагодариме е со почит.

Штом ќе помине времето, не можете да го вратите, затоа погрижете се секогаш да го користите мудро.

Не дозволувајте времето да ви се лизне од рацете.

Времето е кратко, не трошете го на работи кои наскоро нема да бидат важни.

Времето што го поминувате во грижата за нешто или некого ќе ви биде од корист, дури и ако тоа е по многу години.

Тркалото на животот никогаш не застанува, уживајте во секој момент од него.

Да се спаси душата е еден од најдобрите начини на кои можете да го искористите времето.