Шармантни лица гледаме насекаде и иако 92% од девојчињата велат дека жените не треба да се чувствуваат должни да го менуваат изгледот, тешко е да не се попушти под општествениот притисок. На пример, истражувањето покажа дека една третина од девојките нема да објават селфи без филтер.

Ние ја поздравуваме храброста и убавината на овие жени кои споделуваат слики „без филтер“ за да се борат против смешните стандарди за убавина со кои се соочуваме сите.

„Ова го реков претходно. Нема ништо лошо со мојата седа коса. ”

„Не ли е апсурдно тоа што е општествено прифатливо луѓето да имаат многу влакна на главата, но не и на другите делови од тело?“

„Сите тела се тела за на плажа“.

„Не треба да се срамите од влакната на лицето“

„Отсекогаш си ја мразев косата. А мајка ми си ги мразела пегите кога била помлада… така што секогаш ме учеше дека треба да ги покријам. Но сега се научив да си го сакам изгледот“.

Оваа девојка им се спротистави на западните стандарди за убавина и за прв пат ја носеше својата коса природна. Прекрасна е!

„Цел живот се борев со изгледот. Но конечно сфатив дека моето тело е прекрасно “.

Овој пар можеби не изгледа како другите, но тие се апсолутно прекрасни!

„Ова е слика на која многу јасно се гледаат некои „несовршени“ делови од моето тело, но јас сум многу среќена што конечно можам да ја објавам без срам!“

„Мојот сопруг е и понизок и послаб од мене, и тоа никогаш не било проблем за него. Сосема е нормално жените да бидат поголеми од нивните партнери “.

“Имате пори, а не недостатоци! Размислете за лимон без дупчиња … кожата го заштитува она што е внатре”.

„Само за потсетување дека е во ред да бидеш поголема од партнерот“.

„Ми рекоа дека не треба да носам големи очила затоа што тие го потенцираат мојот нос. Затоа отидов и ги купив најголемите што можев да го најдам! “

„Откако ми беше дијагностицирао витилиго, ме нарекуваа„ „крава“ и „далматинец“, овој изглед е инспириран од тоа“.