Овен

Одлично се справувате со работата и наскоро ќе се радувате на заслужено и соодветно наградување. Ќе имате контакти со влијателни луѓе, финансиска благосостојба, вести и успешни активности во областите на вашите интереси. Оваа карактеристика за денес дава доволно јасност дека претставниците на Овен ќе регистрираат еден премногу успешен ден од оваа недела. За некои ќе има тешкотии на работното место.

Бик

Потребна ви е промена и сега е моментот да си ја обезбедите. За разлика од друг пат, денес за голем дел од Биковите се карактеристични брзи дејствија кои ќе доведат многумина до грешки. Оттука ќе настане и силната иритација, која ќе Ви го направи денот доста тежок. Денот во принцип ќе се покаже како ден на тешкотии и неочекувани пречки.

Близнаци

Ќе имате задачи чии рок не трпи одлагање. Мнозинство од Близнаците ќе делуваат на широк периметар во овој ден, карактеристичен со контакти, патувања и разговори за важни теми. Некои ќе се ангажирани со практична активност која ќе им донесе профит. Останатите од зодијачкиот знак ќе се чувствуваат прилично непријатно денес.

Рак

Имате добри чувства за иднината и интуицијата ви сугерира дека сте на вистинскиот пат. Ситуациите во кои ќе западнат Раковите во овој ден, се премногу контрадикторни. Нападот на многумина е најдобра одбрана во моментов, но тешко дека ќе ви користи. Не се соочувајте со другите.

Лав

Повеќето од вас ќе го посветат своето време на професионални задачи како и оние поврзани со семејството и домот. Победничкиот потег на Лавовите е јасно видлив со упорни дејствија и цврстина при реализирање на целите. Нечие ненаметливо присуство ќе биде причина за честата промена на вашето расположение, кое ќе се движи главно во границите на зголемена нервоза.

Девица

Ве очекуваат успеси, ако делата ви се транспарентни, а вие чесни и принципиелни. Ако не учествувате со срцето во обврските, успехот ќе остане настрана. За дел од Девиците е сигурно дека нема да имаат можност за отстапување од обврските, зашто нивните дела се поврзани со патување, и едноставно не е можно да не ги остварат.

Вага

Вклучувањето во многу прашања истовремено се одразува нездраво на вашата состојба. За Вагата денес е тежок службен ден. Иако со повеќе напор дневните задачи ќе бидат реализирани. Ситуацијата е во ваша корист поради тоа што предноста е на ваша страна, но со реализација на целите ќе имате тешкотии.

Шкорпија

Кон околината ќе се однесувате со разбирање и тоа ќе Ви донесе успокојување во душата. Денес многу Шкорпии се потпираат на можноста да постигнат договор со некого на некое прашање, но ќе останат измамени во своите надежи. Не обидувајте се да ја оттргнете предметната личност за дополнителни разговори, бидејќи ќе згрешите. Петок е трогателен со успеси во другите насоки.

Стрелец

Пред многу од Вас се отвора нова можност која веројатно е поврзана со обединување на напорите со ваши истомисленици. За Стрелците е особено непријатно кога ќе се соочат со деловни проблеми. Во моментов кај вас е токму така. Амбициозни сте да одите понатаму. Дејствувајте порелаксирано.

Јарец

Денес работете без непотребни ризици. Освен деловни успеси, до кои многумина ќе дојдат, главната карактеристика на овој ден е дека ќе стигнете до праведно решение на даден збор. Ова е многу важен момент, бидејќи навестува позитивен пресврт во многу насоки за вас.

Водолија

Добро ќе е денес ако ги контролирате емоциите, бидејќи ќе бидете во доста конфликтни ситуации, од кои е можно да излезете во неповолна позиција. Петок е погоден за деловна и материјална реализација, парични добивки и преговори за прашања за бизнис или од друга природа.

Риби

Во работата денес ќе дојде до промена, кон која се стремите веќе подолго време. Потребата од емоционална сигурност и хармонија е водечка за претставниците на зодијачкиот знак, а таа цел се некако останува настрана и предизвикува нејасно душевни чувства за недостаток на надеж. Тоа е причината Рибите да се такви какви што се токму денес.