Мисијата на ИКЕА е да се направи се едноставно и разбирливо. Знаеме дека нивниот мебел е прекрасен, но серијата на рецепти кои тие го објавија го прави готвењето да изгледа полесно отколку што можеме да замислиме. А ние сме прилично сигурни дека никогаш повеќе нема да го следиме нормалниот рецепт повторно.

Генијален сет на илустрирани рецепти е претставен на еден неодамнешен ИКЕА кујна настан во Канада. Рецептот е прикажан на цртеж со сите потребни состојки и потенцијалниот готвач едноставно мора да ги пополни празните места. Најдобриот дел? Сите тие се испечатени на хартија за готвење и со безбедно мастило.

Овие прекрасни рецепти допрва треба да стигнат до останатите продавници на ИКЕА, но концептот е толку сјаен што ние мислиме дека тоа може да го замени готвачот во доследно време!

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/ikea-cooking-recipe-posters-5942334441510__700.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/ikea-cooking-recipe-posters-5942334441510__700-400x214.jpgDijana IlievaВкусноЗабаваМисијата на ИКЕА е да се направи се едноставно и разбирливо. Знаеме дека нивниот мебел е прекрасен, но серијата на рецепти кои тие го објавија го прави готвењето да изгледа полесно отколку што можеме да замислиме. А ние сме прилично сигурни дека никогаш повеќе нема да го следиме нормалниот...Секој ден нешто свежо