Фотограф спојува портрети на членови од семејството за да ја докаже моќта на гените

Нашето лице истовремено го отсликува нашето минато, сегашност и иднина. Така функционираат гените- тие можат да направат да личиме на нашите родители, баби и дедовци, па дури и братучеди. А токму канадскиот фотограф Улрик Колет, преку уметнички проект на спојување слики ја докажал моќта на гените.

1. Татко и син: Денис, 53 и Вилијам, 28

2. Братучеди: Џастин, 29 и Улрик, 29

3. Мајка и ќерка: Џули, 61 и Изабел, 32

4. Сестри: Ана-Софи, 19 и Паскал, 16

5. Сестра и брат: Карин, 29 и Дени, 25

6. Ќерка и татко: Исмаеле, 10 и Улрик, 32

7. Сестри: Изабел, 32 и Амели, 33

8. Татко и син: Клод, 54 и Беноа, 23

9. Татко и ќерка: Даниел, 60 и Изабел, 32

10. Сестра и брат: Женевив, 33 и Жан-Мишел, 30

11. Ќерка и мајка: Мари-Пјер, 18 и Насира, 49

12. Браќа: Лојд, 30 и Жан-Филип, 27

13. Ќерка и мајка: Софеа, 37 и Софал, 62

14. Близнаци: Алекс и Сандрин, 20

15. Ќерка и мајка: Мари-Андре, 55 и Клодет, 81

17. Браќа: Матје, 26 и Улрик, 29

18. Братучеди: Улрик, 34 и Џастин, 34

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *