Жолтица всушност е последица на зголемување на нивото на билирубинот во крвта, кое се манифестира со пожолтување на склерите, кожата и слузокожата. Симптомите на жолтица се екстремна слабост, главоболка, треска, губење на апетит, интензивна констипација, гадење и жолта обоеност на очите, јазикот, кожата и мочта. Чајот од растението змиско млеко е ефикасен при лекувањето на жолтицата и при други вирусни заболувања.

Подготовка:

Се земаат неколку листови од змиско млеко и се ставаат да зовријат во 300 милилитри вода, околу 5 до 10 минути. Потоа можете да го комбинирате чајот со лимон и мед. Чајот има прилично горчлив вкус, но не мора да се грижите тој нема штетни последици по здравјето. Се препорачува да се пијат до 3 чаши на ден во текот на една недела, а потоа правите пауза.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/1-1426571475-vang-mat.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/1-1426571475-vang-mat-400x214.jpgМилена СтанишковскаСистемот за крвотокЦрн дробЗдравјеЖолтица всушност е последица на зголемување на нивото на билирубинот во крвта, кое се манифестира со пожолтување на склерите, кожата и слузокожата. Симптомите на жолтица се екстремна слабост, главоболка, треска, губење на апетит, интензивна констипација, гадење и жолта обоеност на очите, јазикот, кожата и мочта. Чајот од растението змиско...Секој ден нешто свежо