Едноставен тест кој ќе ја открие вашата психолошка состојба

За проценка на личноста, психолозите често користат проективни тестови кои вклучуваат двосмислени слики или мастило за да ги поттикнат одговорите кои можат да ги откријат аспектите на личноста на субјектот.

Погледнете ја сликата не подолго од 10 секунди и запомнете што најпрвин забележавте.

Завршивте? Сега можете да продолжите со толкувањата.

1. Видовте пештера:

Вас е тешко некој да ве исфрли надвор од рамнотежа. Вие сте мирна личност која се обидува да ја види само добрата страна на нештата. Поради вашата внатрешна сила и оптимизам, негативните ситуации не вршат притисок врз вас. Луѓето многу често ве прашуваат за совет.

2. Видовте НЛО:

Се чини дека вие секогаш сте на работ на нервен слом и подготвени сте да експлодирате. Ниското ниво на подложност кон стрес води до здравствени проблеми како што се несоница или чести кошмари.

Не ги чувајте сите ваши емоции постојано и не дозволувајте ни малку некој да ве навредува. Ова може да предизвика мигрена, гадење и други компликации.

3. Видовте лице на вонземјанин:

Имате тенденција да создадете проблем од ништо. Нашата навика да ги завршите сите работи одеднаш доведува до чест стрес. Треба да се приберете и да престанете беспотребно да се грижите. За полесно да се борите против стресот, обидете се со вежби за дишење – навистина можат да помогнат. Земете длабок здив низ носот и издишете полека низ устата.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *