Иако би било убаво да го живееме животот правејќи го она што го сакаме без да се грижиме за тоа што мислат луѓето и без да мислиме на трошоците, тоа не функционира баш така, нели? Но како би знаеле ако никогаш не се обидеме?

Според корисникот на TikTok @ tripat.sahi, има една работа што сите треба да ја направиме за да живееме исполнет живот и да не се каеме кога ќе остареме.

Таа рече: „Ова ви го кажувам како некој што работи со пациенти кои умираат секој ден… буквално, тие се на смртна постела. Престанете да се грижите што мислат другите за вас. Престанете да се грижите за тоа што тие ќе мислат за вас ако се обидете да направите нешто, ако се обидете да ги отстварите вашите соништа“.

@tripat.sahiPls stop #growthmindset #personaldevelopment #enterpreneur #judgement #222

♬ Blade Runner 2049 – Synthwave Goose

Таа продолжи: „Само престани да размислуваш за тоа што другите луѓе мислат за тебе затоа што, верувај ми, не сакаш да бидеш на твојата смртна постела гледајќи назад кон твојот живот и размислувајќи… леле, го живеев животот за некој друг, за да ја исполнам туѓата среќа и да ги исполнам туѓите желби и никогаш немав храброст да го сторам она што всушност сакав да го сторам во животот “.

Видеото е прегледано повеќе од 243.000 пати, а корисниците на интернетот дефинитивно беа инспирирани да почнат да го живеат животот за себе.