Не ли мислите дека детството е волшебно време? Кога ќе се појави носталгија, задоволство е да се сетите на одредени забавни мали навики што (скоро) сите ги имавме кога бевме деца. Овие вклучуваат зборување пред вентилаторот за да звучи како да сте „робот“ или да им ја сечете косата на куклите. Овие навики се прилично чести кога сме деца. Но сега, многу години подоцна, кога пораснавме во одговорни и сериозни личности, можеби овие работи ни изгледаат смешни.

Признајте: Вашата гума за бришење имаше многу дупки и во неа. Не се ни прашуваме од каде се, сите го правевме истото.

Овој предизвик порано беше многу интересен.

Само оние од нас кои беа деца во 80-тите и 90-тите години можат да разберат што значи оваа слика.

Дали се обидувавте истовремено да ги стиснете сите бои? Никогаш не успеа!

Часовникот нацртан со пенкало, класика.

 

Ова сигурно го правевте  кога бевте деца.

Сте се обиделе да избришете траги од пенкало со синиот дел на онаа гума која на крај само ни го кинеше листот.

Овој „роботски глас“ што не забавуваше со часови.

Дали некогаш сте ја исекле косата на вашата кукла?

Дали го јадевте само филот на колачето?

Да претпоставиме: секогаш го цртавте сонцето на аголот од листот?

Не можевме да се воздржиме а да не го направиме ова.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2021/05/13-4-860x452.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2021/05/13-4-400x214.jpgСнежана МирческаНекатегоризираноНе ли мислите дека детството е волшебно време? Кога ќе се појави носталгија, задоволство е да се сетите на одредени забавни мали навики што (скоро) сите ги имавме кога бевме деца. Овие вклучуваат зборување пред вентилаторот за да звучи како да сте „робот“ или да им ја сечете косата...Секој ден нешто свежо