Кафето може да биде одлично за Вас затоа што го разбиструва мозокот, го подига нивото на енергија, го забрзува метаболизмот, а кога се консумира умерено, го штити и срцето. Карнитинот го забрзува метаболизмот и придонесува маснотиите од организмот да се претворат во енергија при вежбањето и на тој начин да се елиминираат од организмот. Сличен ефект се постигнува и со кафето. Кофеинот од кафето е пандан на Карнитинот.

Состојки:

-100 милилитри мед

-100 милилитри кокосово масло

-1 лажиче цимет

-1 лажиче какао

Подготовка:

Измешајте ги добро сите состојки додека смесата не стане хомогена. Складирајте во фрижидер. Ставајте 1-2 лажички од смесата во Вашето утринско кафе.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/a-cup-of-coffee-399478_640.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/a-cup-of-coffee-399478_640-400x214.jpgМилена СтанишковскаОпшто здравјеСистемот за крвотокЗдравјеКафето може да биде одлично за Вас затоа што го разбиструва мозокот, го подига нивото на енергија, го забрзува метаболизмот, а кога се консумира умерено, го штити и срцето. Карнитинот го забрзува метаболизмот и придонесува маснотиите од организмот да се претворат во енергија при вежбањето и на тој начин...Секој ден нешто свежо