Сликарството и камерата се совршена алатка за бескрајно експериментирање. Длабоко инспирирана од флората и нејзините комплексни форми, Марсела Боливар со помош на скенер почна да ги спојува своите цртежи со фотографиите. Во тропските земји природата е нескротлива, немилосрдна и безмилосно хаотична и злобна.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/Tropical-Gloom-5909849669190__700.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/Tropical-Gloom-5909849669190__700-400x214.jpgDijana IlievaКултура и уметностСликарството и камерата се совршена алатка за бескрајно експериментирање. Длабоко инспирирана од флората и нејзините комплексни форми, Марсела Боливар со помош на скенер почна да ги спојува своите цртежи со фотографиите. Во тропските земји природата е нескротлива, немилосрдна и безмилосно хаотична и злобна.Секој ден нешто свежо