Децата се иновативни. Вашата ќерка може да земе мал залак од банана за да ја означи како нејзина територија и да ја врати, или вашиот син да донесе Ролекс дома од училиште како дел од вежбата за доверба со соучениците. Никогаш не знаете како ќе функционира нивниот невин детски начин на размислување.

Ние го негуваме секој смешен момент со децата и споделуваме фотографии што покажуваат како децата се обидуваат да го истражат нашиот свет.

„Мојата 2-годишна ќерка го направи ова и ja врати со другите банани откако заврши со обележувањето на нејзината територија“.

„Не, не функционира така“.

„Мојата ќерка е мајстор за криенка“.

“Ќерка ми сака да седи само на еден стол. Можете ли да забележите на кој?”

„ ѝкажав на ќерка ми да ја тргне четката за заби“.

„Мојата ќерка мислеше дека може да скокне повисоко ако облече повеќе пара чорапи“.

„Мојот син од  рече дека неговиот пријател му дал кул часовник за вежбање доверба и му рекол да го врати утре“.

„Скривалиштата на ќерка ми се подобруваат“.

„Моето дете го исклучи замрзнувачот. Сега треба да го зготвам сето ова “.

„Моето 3-годишно дете инсистираше да ми направи појадок“.