Понекогаш луѓето во триесеттите години изгледаат како да имаат 13 години. И обратно, изгледот на тинејџерите може да ве измами да мислите дека се многу постари отколку што навистина се. Возраста на некои луѓе е навистина тешко да се погоди, а хероите од нашата компилација докажуваат дека оваа изјава е вистинита.

„Јас во осмо одделение, 1983 година, јаката горе бидејќи бев кул, дури и со тие огромни очила“.

„Моја пријателка на 14 години изгледала како 35-годишна секретарка“.

„Бремено 5-годишно дете?“

„Лицето вели 13-годишно дете, а фигурата вели 45-годишен градежен работник“.

„Јас (31) со сопругата (32) и нашите 4 деца, луѓето секогаш прашуваат дали децата се мои браќа и сестри“.

„Јас сум маринец 12 години и имам триесетти години“.

„Јас на 33 години изгледам како 18-годишник кој штотуку положил за возачката дозвола“.

„16 години или 60?“

„Ова сум јас кога имав 16 години“.