8 ваши навики кои им откриваат на луѓето премногу за вас

По бројни тестови и истражувања, истражувачите забележаа одредени врски меѓу навиките и одликите на самата личноста. Точноста, начинот на кој ја носите чантата или ја поставувате ролната тоалетна хартија може да кажат многу повеќе за вашиот карактер отколку што мислите.

Всушност, лесно можете да станете модерен Шерлок Холмс и да изненадите некого со не толку очигледни заклучоци засновани врз неговите секојдневни навики. Еве што откриваат вашите секојдневни навики за вас:

1. Начинот на кој вообичаено ја носите чантата

Во едно интервју, експерт за говор на телото сподели дека начинот на кој обично ја носите чантата може да открие некои специфични работи за вас:

  1. Ако чантата ви виси на лактот со свиткана рака: Обично, ова е позиција за професионални жени. Проектира доверба и најчесто токму припадничките на кралските семејства ја носат чантата на овој начин.
  2. Ја држите чантата под рака како плик: Ова подразбира дека сте нормално опуштени и не сте премногу загрижени за вашиот изглед.
  3. Ако ја носите чантата преку рамото: Не чувствувате потреба да криете ништо. Исто така, тоа е практичен начин за носење на чантите.
  4. Ја држите чантата на дното, за рачките: Ова може да открие нешто околу вашата несигурност затоа што не е најпрактичен начин за носење на една чанта.

Експертот за говор на телото додава дека овие знаци не се неопходно точни за секого и не се секогаш доследни.

2. Начин на кој ја поставувате тоалетната хартија

Начинот на кој ја поставувате ролната за тоалетна хартија е важен, според овој животен тренер и лекар. Таа открива дека тоа диктира ако дали имате контролирачки или опуштен карактер. Лекарката тестирала 2.000 мажи и жени и открила дека оние кои ја поставуваат тоалетната хартија свртена нагоре се подоминантни. Луѓето што ја поставуваат ролната свртена надолу се покажаа како по попокорни.

3. Начинот на кој се фотографирате самите себе

Истражувачите открија и некои модели на однесување во начинот на кој луѓето се фотографираат самите себе. Односно попријателските луѓе имаат поголема веројатност да се фотографираат одоздола. Додека пак, луѓето кои се многу посвесни за себе најверојатно ќе покажат помалку приватен простор во позадина.

Личностите кои се отворени за нови искуства имаат поголема веројатност да покажат позитивни емоции кои се поизразени. Вознемирените луѓе имаат тенденција да направат „паткина уста“, според истражувачите.

4. Вашиот стил на одење

Експертите за говор на тело ја истакнуваат врската помеѓу вашиот стил на одење и вашиот карактер. Односно, луѓето со спуштени раменици се склони да бидат потажни, додека пак, потскокнуваме при одењето ако сме среќни. Ако го промениме стилот на одење, можеме да го промениме и самото расположението.

Исто така, нашето одење може да послужи како знак за ранливост. Истражувачите сугерираат дека можете дали една личност е ранлива според нејзиниот стил на одење. Наведнатата глава може да покаже дека сте чувствителни и слаби во моментот.

5. Вашето ракување

Ракувањето на една личност исто така може да биде поврзано со некои аспекти на нивниот карактер, како што покажа истражувањето. Луѓето со цврсто ракување се повеќе екстровертни, па затоа се поотворени за нови искуства. Тие се исто така помалку невротични и срамежливи од оние со слабо ракување.

6. Количината на време што го поминувате на вашиот телефон

Научниците забележаа корелација помеѓу „зависноста“ на човекот од неговиот мобилен телефон и неговата емоционална стабилност. За време на истражувањето, од учесниците беше побарано да оценат изјави како што се: „Јас поминувам повеќе време отколку што требаше на мојот мобилен телефон“ и „Се вознемирувам кога мојот мобилен телефон не ми е на видик.“

Како резултат, беше откриено дека луѓето кои се зависни од нивните телефони и поминуваат многу време со нив имаат тенденција да бидат повознемирени и невротични.

7. Вашата точност

Точноста е фактор што можеме да го цениме на за време на работата. Истражувањата откриваат дека луѓето кои доцнат на работа или рано ја напуштаат работата може да имаат помала мотивација. И истото може да се каже и за спротивното – ако сте секогаш на време, имате добра мотивација. Но, важно е луѓето да си заминуат кога ќе заврши работното време затоа што доцното останување може да ве направи се чувствувате исцрпени.

8. Вашите нервозни тикови

Научниците ги снимале луѓето за време на разни ситуации и ги гледале нивните реакции. Резултатите покажаа дека оние кои имаат високи перфекционистички склоности имаат поголема веројатност да покажат знаци на стрес, фрустрација и здодевност.. Ова може да биде затоа што перфекционистите претпочитаат да прават нешто отколку ништо.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *