Безброј пати сме зборувале за предметите и енергијата која тие ја носат. Според древните верувања и разните учења, понекогаш, неправилниот избор за декорација на нашиот дом може негативно да влијае врз нашиот живот, попречувајќи ја нашата среќа.

Денес ви откриваме кои 3 предмети не треба да ги поставувате во ходникот со цел да ја спречите негативната енергија и среќата да влезе во вашиот дом:

1. Непотребни фотографии

Многумина од нас избираат да го декорираат ходникот со семејни фотографии и купечки слики. Но, од голема важност е да внимавате што ќе поставите во овој дел од домот. Не сè е потребно. Не се препорачува во ходникот да поставите лични фотографии и портрети, како и семејни фотографии. Подобро е да прикачите купечки уметнички дела од пејсажи и животни. На овој начин ќе го спречите навлегувањето на негативната енергија во вашиот дом.

2. Патни торби и куфери

Се верува дека со оставањето на патните торби и куфери во ходникот може да предизвикате негатативни настани во вашиот живот, како на пример раздор и расправии во семејството, што може да доведе и да ве натера да размислувате за преселување. Затоа најдобро е куферите и торбите да ги складирате на друго соодветно место.

3. Мали сувенири и фигури

Ако не го исчистите ходникот од малите непотребни фигури и сувенири, тогаш негативната енергија како прав, ќе продолжи да постои и да се развива во ходникот и притоа да се шири низ целиот дом. Затоа е најдобро во ходникот да имате што помалку работи поставено.