Светот е чудесен, но повеќето работи што ги знаеме за истиот, се од телевизијата или пак филмовите. Следните 20 неверојатни фотографии докажуваат дека светот кој ние го знаеме, е многу поинаков!

Подгответе сè да бидете воодушевени и изненадени од некои работи:

1. Ако некогаш сте се прашувале како се инсталираат далноводите, еве како

2. Еве како се изведува познатиот трик

3. Ако некогаш сакате да ја смените вашата адреса на живеење, еве трик како наједноставна да биде преселбата

4. Ова не е фотографија од бетон. Ова е Њу Делхи, Индија, фотографиран од птичја перспектива

5. Њујорк ноќно време изгледа како матична плоча

6. Дали ова е доволен доказ дека сме поврзани?

7. Постои мост во Австралија, кој ги штити раковите од автомобилите, за време на нивната масовна преселба

8. Вака растат индиските ореви

9. Литарско шише пред неговото фабричко ширење

10. Внатр во една полица за книги од ИКЕА

11. Како се прават тротоарите

12. Дали некоаш сте се запрашале како изгледаат границите во обичните места? Еве една меѓу Белгија и Холандија

13. Вака се гради мост над вода

14. Овде завршува Кинескиот ѕид

15. Кој би рекол дека актерите сами не ги возат автомобилите, туку сето тоа го прави човек на покривот?

16. Никој не би очекувал пирамидите да се толку близу до градот

17. Овде е местото каде се среќаваат реката Амазон и Црната река. Различните бои се должат на различните почви

18. Ова е Намибија, каде пустината се сретнува со водата

19. Вака кинеските војници го задржуваат телото исправено

20. Онаа црна точка до Сонцето, од левата страна, е Меркур

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/05/hbthfb-860x460.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/05/hbthfb-400x214.jpgНане.мкЗабаваСветот е чудесен, но повеќето работи што ги знаеме за истиот, се од телевизијата или пак филмовите. Следните 20 неверојатни фотографии докажуваат дека светот кој ние го знаеме, е многу поинаков! Подгответе сè да бидете воодушевени и изненадени од некои работи: 1. Ако некогаш сте се прашувале како се инсталираат далноводите,...Секој ден нешто свежо