Бракот како посебен однос, бара посветеност и разбирање помеѓу партнерите. Оттаму и во брачните обврски околу домот и семејството, потребен е подеднаков пристап и на двајцата партнери. Овие жени најдобро го прикажуваат однесувањето на нивните избраници, претставувајќи ги нивните генијални идеи за тоа како се справиле во домашните обврски.

Таа побарала од сопругот да и помогне со алиштата за перење

 

Побарала од сопругот да оди до продавница и да купи се што е потребно за јадење, тој приметил дека сладоледот бил со промотивна цена

Кога ги оставила децата тој да ги причува, а тој забележал:

Ако мама не дознае, значи дека не се случило!

 

Кога таа побарала тој да стави шпагети на шпоретот

 

Кога тој и оставил пакет со ручек за на работа, со порака дека го подготвувал додека бил пијан

 

Таа го замолила да го намести огледалото во купатилото, иако бил 1 глава повисок од неа, тој го подесил на висина што му одговарала нему

Една посебна и романтична порака со подарок

 

Го замолила сопругот да и помогне во кујната и да го измати кремот со миксер, потоа слушнала необичен звук

 

Коа го понела романтиката

Кога му забранила да пие пиво

 

Посебна порака за Денот на вљубените

 

Кога побарала сопругот да го исчисти фрижидерот

Кога се обидела да ги сокрие омилените слатки

 

Овој сопруг се покажал во најдобро светло

 

Жената го замолила да ги собере сите божиќни подароци на едно место

 

Таа посакала да и подари накит, тој имал генијално решение

 

Кога многупати било побарано тој да приготви појадок

Пред излегување, кога тој со саати ја чекал сопругата да се подготви