Широко распространето е верувањето дека само жените умеат од домот да направат пријатно и удобно место за живеење, додека мажите кои живеат сами всушност се осудени да живеат на место полно со ѓубре и валкани чорапи.

Во реалноста, овој стереотип е толку стар што треба да се ослободиме од него што е можно побрзо, а токму следните 15 мажи докажуваат зошто:

1. Мојот прв ергенски стан на кој сум навистина горд

2. „Никогаш немав своја соба или кревет до 23-та година. Само што се иселив и ова е првото нешто што го купив за мојата соба.“

3. „Неодамна останав вдовец. Ја пополнувам празнината со домашни растенија и велосипеди.“

4. „Мојата поранешна девојка го зеде каучот. Сега конечно купив кауч каков што отсекогаш посакував.“

5. „Сам ја направив масичката, масата за зад каучот и сам ја монтирав шипката за растенија од челична цевка. Исто така, морав да ја бојадисам рамката на прозорецот во црно за подраматичен изглед.“

6. „Поминав неколку недели декорирајќи ја својата дневна соба“

7. „Само што ја преуредив спалната соба, откако поранешната девојка и ги зема своите работите, а јас ги префрлив сите мои работи тука.  Само ми недостасува рамка за креветот и готово!“

8. „Конечно го завршив работниот простор во мојот нов стан“.

9. „Тато и јас изградивме лебдечки кревет.“

10. „Мојата сопруга имаше афера со тренерот за вежбање. Ја продадовме нашата куќа и се разведовме. Еве го мојот нов еднособен стан за самци.“

11. „После години живеење во мувлосан подруми со лоши цимери, конечно имам убаво место за себе.“

12. „Повторно сум сам и направив сериозни инвестиции во мојот животен простор. Премногу сум задоволен со мојата спална соба“

13. „Се иселив од местото на поранешната девојка и направив подобра дневна соба за себе.“

14. „Го претворивме горниот кат од нашиот магацин во пристоен простор за живеење за 4 ергени.“

15. „По разводот и преселбата, и останувајќи без мебел, ви го претставувам мојот прв самечки стан.“