Некои луѓе можеби потешко ја достигнуваат идеалната тежина од другите. Промената на вашите навики, создавањето рутина за вежбање и откажувањето од стариот начин на живот може да биде предизвик што не секој е подготвен да го прифати и реализира. Сепак, овие Интернет корисници се доказ дека трудот се исплати!

Во продолжение погледнете фотографии од пред и потоа од 15 луѓе кои успешно ја постигнаа својата цел, односно успешно ослабнаа и со тоа започнаа ново поглавје во нивниот живот:

1. „Бев нетрпелив бидејќи изгубив само 13 килограми, но откако ја пронајдов оваа стара фотографија и ја споредив со сегашната, навистина ми помогна да ги согледам работите од вистинска перспектива!“

2. „Дали некогаш се чувствувате инспирирани од вашиот напредок? Не можам да верувам дека навистина изгубив 30 килограми! Многу сум ГОРДА!”

3. „По еден викенд на планински велосипедизам, ова хоби навистина го инспирираше и ме поттикна да слабеам, а конечно ја достигнав посакуваната цел после 7 месеци!“

4. „Декември 2018 година до сега. Добив сосема нов живот“

5. „Од минатиот Божиќ до денес. Од тогаш направив многу промени и добив со целосно ново лице.“

6. „Колку повеќе го слушам моето тело (не само гладот), толку повеќе постигнувам. Сега го разбирам мојот организам, што го направи ова патување едно прекрасно искуство. Нема цел, само нов начин на живот.“

7. „Напредок по 7 недели. Ја облеков истата облека од првите фотографии што ги направив во октомври и сфатив дека вагата навистина кажува само дел од приказната. Конечно прифатив дека започнав од некаде и не се откажувам.“

8. „Супер горда на напредокот што го постигнав од мај“.

9. „Горда сум на тоа колку далеку стасав.“

10. „После 11 месеци напорна работа, конечно ја постигнав својата цел. Благодарам на сите што ме мотивираа да продолжам понатаму!“

11. „Мај 2017 наспроти денес. Запознав неколку пријатели кои последен пат ме запознаа кога изгледав како на левата слика. Тие беа разочарани на најубав начин и ме опсипаа со комплименти. Можеби е малку површно, но нема да лажам, се чувствував одлично.“

12. „Од 160 до 70 килограми за една година“

13. „Промена по 7 месеци“

14. „Ноември 2019 година наспроти декември 2020 година. Оваа година имав целосна промена на начинот на живеење!“

15. „Една година напредок и недостасува да изгубам уште 40 килограми до мојата цел!“