Светот на филмовите обично го привлекува нашето внимание и нè радува со фантастични приказни во кои посакуваме да можеме да учествуваме. И многу пати, наидуваме на актери кои сигурно сме ги виделе претходно, но не можеме навистина да се сетиме каде.

И тоа не мора да значи затоа што имаме лоша меморија, иако во некои случаи не е исклучок. Но, повеќето од овие актери постојано се менуваат и повторно се појавуваат со нов изглед. Понекогаш, тие дури изгледаат како сосема различни луѓе, особено откако ќе пораснат.

Во продолжение ви претставуваме  10 актери кои најверојатно сте ги виделе во филмовите кога биле многу млади, но ретко кој би ги препознал:

1. Рајан Гослинг во „Клубот на Мики Маус“, 1989

2. Морган Фриман во „Електричната компанија“, 1971

3. Тејлор Лаутер во „Бесна сенка“, 2001

4. Том Хенкс во „Тој знае дека си сам“, 1980

5. Кристијан Бејл во „Анастасија: Мистеријата за Ана“, 1986

6. Николас Кејџ во „Брзите времиња во Риџмонт Хај“, 1982

7. Хју Грант во „Привилегиран“, 1982

8. Пол Вокер во „Чудовиште во плакарот“, 1986

9. Патрик Стјуарт во „Крунисаната улица“, 1967

10. Скарлет Јохансон во „Север“, 1994