Многу станови и куќи имаат мали кујни. Најчесто, просториите каде што се готви не се доволно големи, па мораме да импровизираме. Еве неколку кретивни начини како вашата кујна да стане функционален простор.

1. Вградени апарати

2. Држач на даски за сечење

3. Ротирачки полици

4. Ефикасен ѕид

5. Мебел кој се трансформира

6. Закачалки и повеќе полици

7. Отстранете ја вратата од кујната

8. Подобро осветлување

9. Еднобојна кујна

10. 2 рингли

11. Добра декорација