Во продолжение погледнете кои се најпосакуваните 11-те мажи во Холивуд, кои ги рушат стереотипите меѓу возраста и привлечноста, а кои се обожавани од повеќето жени ширум светот!

Според анкетата направена од реномираното списание Харперс Базар и одговорите на бројни жени, овие мажи, и покрај тоа што веќе имаат над 50 години, тие редовно ги добиваат највисокоте оценки за нивните шарм и изглед:

1. Џорџ Клуни

2. Алек Болдвин

3. Патрик Демпси

4. Хју Грант

5. Пирс Броснан

6. Харисон Форд

7. Даниел Деј Луис

8. Курт Расел

9. Ричард Гир

10. Метју Лебланк

11. Џеф Голдблум