Во модерниот ентериер, акцент се става на пространството, минимализамот, практичното искористување на просторот и светлината, која е особено важна за совршената и пријатна атмосфера во домот.

Клучно за просторот е и самото одделување на просториите, кое понекогаш може да биде навистина тешка одлука, но современите дизајнери денес како за сè, така и за ова имаат генијални идеи.

Односно, во сè побројни концепти можеме да видиме употреба на нетрадиционални прегради, кои одлично г заменуваат класичните ѕидови, а на просторот му даваат посебен шарм!

Инспирирајте се за вашето следно реновирање преку следните 20 неверојатни идеи: