Личниот стил се менува и развива со текот на годините, но неретко, многу дами прават одредени модни грешки, со кои ненамерно додаваат повеќе години на нивниот изглед.

Еве кои се 10-те најчести грешки поради кои можеби изгледате постаро:

1. Претерано ги сокривате пропорциите и вашата фигура

2. Модните додатоци се во иста боја како облеката

3. Никогаш не носите ремени

4. Секогаш се облекувате ретро

5. Секогаш носите тинејџерска облека

6. Ги носите вашите стари очила

7. Изборот на фризура не е соодветен за вас

8. Го нанесувате руменилото само на образите, наместо хоризонтално, кон ушите

9. Претерувате со нанесувњето на бронзер

10. Воопшто не се шминкате и не го негувате вашиот изглед