Дали некогаш сте се запрашале како би било цел живот да живеете голи? Ако одговорот е „да“, тогаш овој пар ќе го долови искуството.

Џон и Хелен Донсон, од Чипенхам, Англија, се чист пример за што значи да се живее натуристички живот. Двојката е толку посветена на животниот стил што на нивната венчавка биле голи.

Се запознале во 2011 година, но Хелен веќе била натурист од 2006 година. Што се однесува до Џон, тој бил навикнат да дели тушеви за време на војската, така што патувањето да стане натурист не било тешко како што може да им изгледа на другите.

Двајцата со години живеат без вода и струја. Исто така, тие секогаш се голи.

„Не е за секого, нема вода, нема струја, ние се наоѓаме среде пустелија“, рече тој.

Џон призна дека нивниот начин на живот е многу уникатен и тоа е нешто што не секој може да го следи поради ограничувањата и предизвиците. Поради нивниот избор, многу од нивните пријатели и членови на семејството се во заблуда.

“Многу мои пријатели велат” Нема шанси! Немам тело за тоа ” – телото не е важно”, рече Џон.

Џон и Хелен го поминуваат времето учејќи за одгледување на растенија и диви животни. На местото каде што живеат во нивната приколка има заштитени видови орхидеи.

„Натурист веројатно е подобра терминологија отколку нудист, нудист е личност која не носи облека, но не е заинтересирана за природата наоколу“, вели Џон.