Жените oд Азија не само што се разликуваат од нас во нивната култура, тие имаат и различни навики во однос на водење на домаќинството. Тие практикуваат да поминуваат многу малку време во своите домови, чистејќи и проветрувајќи. Напротив, оставаат работите да се одвиваат спонтано.

 

Кога се работи за одржување на хигиената и чистење на гардеробата, тие следат само едно правило. Машината за перење се подесува на програмот којшто е потребен во зависност од материјалот на алиштата кои треба да бидат испрани. Кај нас најчесто се применува програмата за цедење или центрифуга, како би можело максимално да се исуши гардеробата пред да се пружи на жица. Наместо тоа, тие ги вадат полумокри, на тој начин самата вода која се содржи во нив ги привлекува надолу и ги исрпава нерамнините.

Уште еден совет, кога немате време за да ја вклучите пеглата, а треба да излезете. Пред да влезете да се туширате, закачете ја омилената кошула на закачалка и поставете ја во близина на тушот, без притоа да ја допира водата. Таа ќе се исправи од самата влага во просторијата.