Признаваме: да се биде жена е тешка задача. И покрај фактот дека сите сме уникатни, сепак продолжуваме да се соочуваме со истите проблеми, како појава на акни пред „тоа време во месецот“ или мрзеливоста кога станува збор за бричење на нозете во зима. Уметникот кој се крие зад прекарот BLOOME SPACE е сигурен дека нема да можеме да ги надминеме овие моменти без малку смеа. Токму ова ни го покажуваат овие духовити стрипови кои ќе не натераат да извикаме : „Леле јас сум ова!“