Речните камења во различни бои и форми можат да се искористат на многу начини. Во продолжение ви претставуваме неколку идеи како да ги искористите доколку сакате да направите мозаик во вашата градина. Секако ќе ви биде потребна поголема количина од овие ситни камења, но со малку труд можете да направите вистински ремек дела.

 

Патека околу вашата куќа

Мотиви од морскиот свет

Мотиви од природата

Патека од влезот на вашиот двор

Вистинско ремек дело

Направете мозаик со уште еден мотив од природата

Кружна патека

Изгледа како тепих послан во градината

Животински мотиви

Уште едно ремек дело

Прекрасна глетка

Наместо да користите тули, користете камења во различни форми и големини

Уште еден тепих од камења во градината