Луѓето кои беа во близина на инцидентот побрзаа да и помогнат на полицајката која беше нападната од осомничениот.

На интернет се појави видео од полицајка во Сан Франциско САД, која се обидува да уапси бездомник кога ситуацијата доби опасен пресврт. Бездомникот ја нападна полицајката, а тоа ги натера луѓето што поминуваат во близина да интервенираат.

Службеничката за која знаеме само дека е од азиско потекло не се здобила со потешки повреди, а од полициската станица изјавија дека „се благодарни за совесните соседи кои дојдоа да помогнат“.