Испуканата кожа на петите можете да се избрише со оваа смеса и ќе се ослободите од натрупаните мртви клетки.

Потребни состојки:

4 л вода
30 гр. сода
масло од лаванда
камен за пети
хидратантен крем или лосион
Кокосово масло

Подготовка и начин на употреба:

Ставете ја водата да зоврие и потоа измешајте сода бикарбона и додадете неколку капки масло од лаванда. Во оваа течност, оставете ги нозете околу 15 до 20 минути, а потоа со камен за пети ослободете се од сувата кожа. Нанесете слој хидратантен крем на нозете и потоа кокосово масло. Најдобро е постапката да ја правите пред спиење.

Повторувајте еднаш или двапати неделно, додека се подобри изгледот на кожата.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/shutterstock_263503820-suphaksorn-thongwongboot-opener-860x547-1-860x547.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/shutterstock_263503820-suphaksorn-thongwongboot-opener-860x547-1-400x214.jpgDijana IlievaНозе/РацеЗдравјеИспуканата кожа на петите можете да се избрише со оваа смеса и ќе се ослободите од натрупаните мртви клетки. Потребни состојки: 4 л вода 30 гр. сода масло од лаванда камен за пети хидратантен крем или лосион Кокосово масло Подготовка и начин на употреба: Ставете ја водата да зоврие и потоа измешајте сода бикарбона и додадете неколку капки...Секој ден нешто свежо