Доколку сте конзумирале премногу алкохол и наредното утро сте мамурни расолницата ќе ви помогне да го пребродите оваа мачно чувство, затоа што го снабдува организмот со натриум и штити од хипонатремија.

Расплница помага и при изгореници, т.е наредете повлажни листови од зелка на местото каде што сте се изгореле и тие ќе ја извлечат топлината од изгореницата, а солта ќе го спречи создавањето на лузни. Исто така расолница е корисна да се конзумира и доколку имате чир на желудникот.

Расолницата е толку корисна затоа што се прави од зелка, која е богата со витамин Ц и други витамини и минерали, како што е калциумот и магнезиумот. Калциумот во зелката е одличен начин да се справите со остеопорозата. Се користи и како средство против запек.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/nema-evtina-zelka-za-rasolnica.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/nema-evtina-zelka-za-rasolnica-400x214.jpgМилена СтанишковскаОпшто здравјеЗдравјеДоколку сте конзумирале премногу алкохол и наредното утро сте мамурни расолницата ќе ви помогне да го пребродите оваа мачно чувство, затоа што го снабдува организмот со натриум и штити од хипонатремија. Расплница помага и при изгореници, т.е наредете повлажни листови од зелка на местото каде што сте се изгореле и...Секој ден нешто свежо