Современиот начин на живеење допринесе многу професии да постанат мобилни, како пишување, водење електронска архива, преведување, трансакции, продажба итн. Оттаму и потребата да се одвои одреден простор во домот каде ќе можат да се извршуваат професионалните обврски. Најчесто тука е поставена работна табла со компјутер, но ве советуваме да воведете неколку промени во просторот кои ќе ви пружат пријатна работна атмосфера и ефикасно ќе ги вклопат сите потребни елементи.

1. Поставете интересна закачалка, за вашите списанија и билтени

2. Поставете импровизирана закачалка во улога на организатор

3. Иако просторот е мал, додајте малку боја за да го освежите

4. Направете интересен организатор на кој ќе ги прикачите тековните забелешки

5. Уште еден интересен простор за белешки и потсетници

6. Доколку се занимавате со креативна работа, потрудете се да ги организирате вашите алатки

7. Вашата фиока поставете ја на видливо место каде ќе ги соберете неопходните средства за работа

8. Организатор за моливи, необичен и едноставен

9. Организатор за дополнителни документи

10. Оставете простор и за вашиот телефон

11. Поставете интересни држачи за книги

12. Вашата работна табла може да биде едноставна, но придружните елементи и декорот ќе ја направат посебна

13. Направете уште неколку организатори со истиот мотив

14. Интересни кутии кои исто така можат да ви послужат

15. Уште еден интересен начин како да ги поставите белешките на ѕидот

16. Украсете ги вашите клучеви од “канцеларијата”

17. Интересен организатор за визит карти

18. Организатор за книги и списанија со мотиви од природата

19. Ѕиден организатор за сите писма

K