Појавата на камен и ситен песок во бубрезите е критична и болна состојба, која може да биде проследена со силни болки и крварење. За оваа состојба се препорачуваат алтернативни и природни лекови со чија помош полесно се отстрануваат создадените форми. Во прилог на тоа ви претставуваме еден рецепт, кој содржи:

  • 100мл. лимонов сок
  • 100мл. маслиново масло
  • 100мл. пиво

Состојките се претураат во стаклено шише, се мешаат и добиениот пијалок се пие еднаш дневно. 50мл. од овој пијалок се пие наутро на празен стомак.

Препорака:  Доколку веќе сте биле на лекарски преглед и утврдено е дека формата е со големина над 15 милиметри, тогаш не би можеле да го користите овој домашен лек. Потребна е дополнителна консултација со доктор.

 

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-kamen-vo-bubreg-1.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-kamen-vo-bubreg-1-400x214.jpgIva SpirovskaСтомакЗдравјеСистемот за излачувањеПојавата на камен и ситен песок во бубрезите е критична и болна состојба, која може да биде проследена со силни болки и крварење. За оваа состојба се препорачуваат алтернативни и природни лекови со чија помош полесно се отстрануваат создадените форми. Во прилог на тоа ви претставуваме еден рецепт, кој...Секој ден нешто свежо