Печен зеленчук на Италијански начин
Букет од зачини, многу лук, маслиново масло и пармезан. Лесни за подготовка, многу вкусни печени зеленчуци.
Потребни производи:
2 тиквички
1 кг мали, свежи компири
200 гр печурки
10 лукчиња
100 г домати
1/2 лажиче сува мајчина душица
1/2 лажиче суво оригано
црн пипер
сол
60 г рендан пармезан
50 мл маслиново масло
2 стебленца свежа мајчина душица
Начин на приготвување:
Загрејте ја рерната на 220 степени.
Измијте го зеленчукот, тиквички и компирите, без да ги лупите, исечете ги на парчиња. Ставете ги во сад. Посипете ги сувите зачини, сол, бибер и полијте ги со маслиново масло. Измешајте ги добро и ставете ги во тава, обложена со хартија за печење. Ставете одозгора 2 стебленца свежа мајчина душица. Печете околу 30 минути.
Извадете ги и уште топли посипете ги со рендан пармезан.
https://www.nane.mk/pechen-zelenchuk-na-italijanski-nachin/https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/pecen-zelencuk.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/pecen-zelencuk-400x214.jpgВкусноБукет од зачини, многу лук, маслиново масло и пармезан. Лесни за подготовка, многу вкусни печени зеленчуци. Потребни производи: 2 тиквички 1 кг мали, свежи компири 200 гр печурки 10 лукчиња 100 г домати 1/2 лажиче сува мајчина душица 1/2 лажиче суво оригано црн пипер сол 60 г рендан пармезан 50 мл маслиново масло 2 стебленца свежа мајчина душица Начин на приготвување: Загрејте ја рерната...Dijana IlievaDijana Ilievadijana.ilieva@nane.mkEditorНане.мк
Напишете коментар