Поголемиот дел од луѓето сме опседнати со симетрија. Геометриските форми ни даваат чувство на задоволство и затоа ги бараме каде и да одиме. За среќа, постојат уметници како Карин Фајф-Бошек од Германија, која по професија е слаткарка и создава неверојатни ремек-дела.

Врвот на нејзината работа се уникатните симетрични пити што ги приготвува, кои се едноставно мелем за очите! Погледнете во продолжение дел од нејзината уникатна работа:

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2020/12/befunky-collage-97.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2020/12/befunky-collage-97-400x214.jpgНане.мкВкусноКултура и уметностПоголемиот дел од луѓето сме опседнати со симетрија. Геометриските форми ни даваат чувство на задоволство и затоа ги бараме каде и да одиме. За среќа, постојат уметници како Карин Фајф-Бошек од Германија, која по професија е слаткарка и создава неверојатни ремек-дела. Врвот на нејзината работа се уникатните симетрични пити што...Секој ден нешто свежо