Само за два месеци една неверојатно лесна и достапна комбинација би можела да се соочи со ракот на дебелото црево

Вие ќе бидете шокирани откако ќе дознаете дека ракот на дебелото црево е еден од најчестите видови на рак, како кај мажите така и кај жените! Да, тоа е многу лошо, бидејќи оваа ужасна болест секоја година ги одзема животите на милиони луѓе од целиот свет! Но, не грижете се, бидејќи имаме добра вест за сите кои се загрижени за своето здравје. Група на истражувачи потврдиле дека една моќна комбинација може да убие 93% од клетките на ракот за само 2 месеци! Да, знаеме – тоа всушност звучи неверојатно!

За сите скептици, прво да појасниме дека кокосовото масло во комбинација со куркума се користи од страна на кинеските исцелители уште од древни времиња, за лекување на голем број тешки болести. Куркума со кокосово масло и малку бибер се консумира во Индија, Кина и Јапонија на ист начин на кој ние јадеме путер и мед.

Треба да знаете дека секој организам има канцерогени клетки.

Во даден момент некои од нив се активирани и болеста е присутна. Редовното консумирање на кокосово масло со куркума ќе ги направи неактивни 93% од нив. Такво е мислењето на научниците.

Неодамнешна студија спроведена од група истражувачи открила дека лауриновата киселина елиминира речиси 93% од клетките кои предизвикуваат рак на дебелото црево и тоа само по два месеци редовна употреба.

И да, тоа е исто така доста важно – кокосовото масло е богато со лауринова киселина. Тоа е речиси половина од содржината на кокосовото масло. Како лауриновата киселина ги убива клетките на ракот? Клетките на ракот се уништуваат преку ослободување на интензивен оксидативен стрес.

Со овој процес лауриновата киселина го намалува нивото на глутатион во клетките на ракот многу ефикасно. Глутатионот во клетките на ракот се користи за заштита од оксидативниот стрес.

Многу различни научници од целиот свет откриле и ги докажале антираковите својства на кокосовото масло. Замислете тогаш како комбинацијата од кокосово масло, куркума и малку бибер се претвора во вистинска бомба за ракот.

Прочитајте, пробајте, креирајте здрави навики и тогаш ќе сфатите дека кокосовото масло, куркумата и црниот пипер се вистински стожери на нашето здравје!