Овие две состојки и сами по себе можат да бидат многу корисни, но кога ќе се измешаат се одличен лек против цистите на јајниците.

Состојки:
– 1 килограм мед
– 500 грама чувар-куќа

Сомелете и исцедете ги листовите од чувар-куќа во еден сад и ќе добиете зеленикава течност. Потоа додадете го сокот во медот и мешајте се додека смесата не се соедини. Потоа оставете ја теглата со мед и чувар-куќа да отстои 7 дена на топло место и потоа можете да го користите.

Консумирајте го лекот секој ден на гладен стомак, пред јадење по една лажичка, а потоа барем два часа не консумирајте храна.