Лето – топло време за одмор, патувања, одмор на море и релаксирачка прошетка во текот на ноќта … Но, сето ова може да се расипе од неподнослива болка и чувство на печење во препоните.

За време на топлите денови се потиме повеќе, при одење нозете се бришат, има црвенило, па дури и рани. За да се избегне триењето и раните постојат неколку трикови за кои можеби не сте слушнале, но денес ние ќе ги споделиме со вас.

1. Дезодоранс стик – може да се користи не само за пазувите, туку и врз проблематичната зона меѓу нозете. Создава освежувачки ефект и ќе ја заштити кожата од триење.

2. Обична бебешка пудра може да биде вистински спас и за возрасните. Таа се применува само на чиста и сува кожа.

3. Кокосовото масло се апсорбира подобро и не остава мрсни траги. Тоа ефикасно ги отстранува иритациите, лекува раните, обезбедува целосна грижа за кожата.

4. Често иритацијата меѓу нозете се јавува за време или после тренинг. За да се спречи ова, треба да внимавате при изборот на спортска облека. Долниот дел не треба да е премногу краток.