Оризово масло е богато со природни антиоксиданси и е моќно оружје против процесот на стареење.

Во Јапонија и Тајланд, каде жените се грижат за убавината и младоста на кожата, тоа е меѓу најпопуларните “антиејџ” средства.

Оризово масло има својство да ја навлажнува кожата, ја подмладува и штити од штетните UV зраци.

Се користи како база за креми за лице, креми за сончање, козметика, како и за масажа.

Иако е со густа текстура – тоа се нанесува со леснотија.

Го има во некои маски за коса, затоа ја потхранува косата и ја прави мазна.

Застапено е и во декоративната козметика, како состојка на лакови и кармини.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/fb_60f455a4fcba143803bcdd06c5e13471.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/fb_60f455a4fcba143803bcdd06c5e13471-400x214.jpgDijana IlievaУбавинаОризово масло е богато со природни антиоксиданси и е моќно оружје против процесот на стареење. Во Јапонија и Тајланд, каде жените се грижат за убавината и младоста на кожата, тоа е меѓу најпопуларните 'антиејџ' средства. Оризово масло има својство да ја навлажнува кожата, ја подмладува и штити од штетните UV зраци. Се...Секој ден нешто свежо