Аспиринот често се користи во козметичките производи наменети за коса и кожа, а тоа се должи благодарение на неговите силни антивоспалителни и антибактериски својства.

Исто така, аспиринот ефикасно ги отстранува мртвите клетки, а еве како правилно и лесно да го употребите за забрзано згуснување на вашата коса.

Правилна употреба на апсирин за густа и блескава коса

За да ја направите вашата коса здрава и истата да изгледа блескаво, неопходно е да истолчите 5-6 таблети аспирин и да ги додадете кон вашиот шампон. На едно капење, потребно е да има половина таблета, а вашата коса ќе оздрави и ќе престане да паѓа за многу брзо време.