Генетиката е науката која е тешко да се предвиди. Понекогаш гените нè изненадуваат и им даваат уникатен изглед на луѓето. Некои имаат различни очи, чудни белези наследени од родителите или различна големина на зеници.

Во породолжение погледнете ги овие луѓе кои изгледаат како да дошле од друга планета.

Хетерохромија

„Мојот син е роден со црна дамка во русата коса, а под неа нема белег“.

„Не не е дупче од пирс. Јас го наследив од татко ми (го има и мојот брат) “.

„На 40-годишна возраст ми беше дијагностицирано витилиго“.

„Почнаа да ми растат бели трепки пред неколку месеци“.

Шпиеасти уши

„Ова е окото на сестра ми. Таа има состојба наречена Колобома“.

„Витилиго ми ја побеле едната веѓа“

„Имам белег во форма на солза под десното око“.

Не постои нешто како „имаш премногу пеги“.

„Мислам дека ова е прилично чуно, може да кажеме вонземско“.

Анизокорија (нееднаква големина на зениците)