Нашите зафатени животи не заслепија – криејќи го она што се случува околу нас. Затоа, на некој начин, сатиричните илустрации за современиот свет всушност можат да ни помогнат да се справиме со тоа што се случува. Тие може да разбудат чувство на сочуство и љубов кон луѓето и нашата планета.

Ние се обидуваме да се потсетиме себеси и вас дека дури и еден мал чекор може да му помогне на нашиот свет. Се надеваме дека овие илустрации ќе разбудат нешто во вас.