Емелина Остин и нејзиниот син Кањон ја посетија зоолошката градина Френклин Парк во Масачусетс, САД.

По нивното пристигнување, горилата Кики, која е исто така мајка, создаде посебна врска со бебето Кањон.

Потсетувајќи се на моментот кога Кики ги забележа мајката и синот низ стаклото, Емелина рече: „Таа постојано гледаше во Кањон, си помислив колку би било неверојатно ако таа дојде поблиску“.

Емелина потоа продолжи да го држи Кањонот до стаклото, а Кики навистина се доближи за да може да види поубаво.

Емелина во врска со средбата изјави:

„Нејзиното лице беше толку за заљубено. Таа го покажуваше моето бебе на нејзиното“.

Погледнете ја нивната  интеракција подолу:

За среќа, сопругот на Емелина, Мајкл, го документираше убавиот момент и го сподели на Јутјуб, а видеото веќе има повеќе од 559.000 прегледи.

Мајкл за видеото напиша: „Ова е горилата Кики. Неодамна имала бебе по име Пабло. Мојата сопруга, Емелина, исто така, роди бебе 5 недели пред ова видео“.

Во пресрет на надреалното искуство што го доживеа со Кики, Емелина рече дека едвај чека повторно да ја посети зоолошката.