Циметот го регулира нивото на шеќерот во крвта , а со тоа индиректно влијае врз намалување на чувството на потреба од јаглехидрати, што е исклучително важно, ако сакаме да гo почитуваме режимот на исхрана.

Циметот во голема мера помага за зајакнување на имунолошкиот систем, ја ублажува болката предизвикана од артритис, го ограничува ширењето на леукемија, рак и лимфоми, ја стимулира мозочната активност.

Во комбинација со јогурт добивате напивка со која можете да го започнете денот, но оваа комбинација, можете да консумирате и вечер!

Потребни состојки:

200 мл јогурт

1 лажичка цимет

Подготовка и употреба:

Во јогуртот ставете една лажичка цимет и промешајте добро.

Кога сте на диета, оваа мешавина консумирајте ја како замена на појадокот, но и како замена на вечерата.