Сонот е неопходност. Секој го знае тоа. Не само што е потребен за основниот опстанок, туку и начинот на кој спиете кажува многу за вашето ментално здравје. Доколку сакате да го подобрите вашиот сон, не мора да трошите богатство на некој посебен душек или перница. Подобрувањето на сонот може да се оствари и со едноставно променување на вашата положба додека спиете. Но, која е најдобрата положба? Според една теорија, најдобриот начин е да спиете на вашата лева страна.

sleep_0

Зошто?

Левата страна на телото е доминантната лимфатична страна. Вашиот лимфен систем помага во отстранувањето на токсините и отпадните матери во вашето тело. Со спиењето на левата страна, телото станува поефикасно во отстранувањето на тие отпадни материи, а исто така помага за олеснување при појавата на киселини.

Еве еден краток видео клип во кој се објаснува зошто е најдобро да спиете на вашата лева страна.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2016/03/levo-860x484.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2016/03/levo-160x160.jpgДавор ИлиевОпшто здравјеСистемот за крвотокЗдравјеЕндокрин системСонот е неопходност. Секој го знае тоа. Не само што е потребен за основниот опстанок, туку и начинот на кој спиете кажува многу за вашето ментално здравје. Доколку сакате да го подобрите вашиот сон, не мора да трошите богатство на некој посебен душек или перница. Подобрувањето на сонот може...Секој ден нешто свежо