Според фенг шуи, кората од портокалот е чудесно средство за прочистување на домот од негативна енергија и помага за повторно воспоставување на хармонијата во целата куќа.

Со кора од портокал до среќа и просперитет

Излупете ги портокалите и поделете ја кората на 9 парчиња. Поставете ги во сад и додадете врела вода. Со добиената течност напрскајте по целиот дом, а потоа корите и водата слободно може да ги фрлите, а портокалот слободно да го изедете.

За време на процедурата, отворете ги прозорците и вратите, за да истворемено домот се наполни со целосна позитивна енергија.

Исто така, поставете свежи цвеќиња во центарот на собата или по ваш избор било каде во домот, а потоа во текот на следните 9 дена, 3 пати променете ги цвеќињата.

На овој начин вашиот дом ќе биде исполнет со голема среќа и успешно ќе ги привлечете богатството и просперитетот.